Tort de Paste a la Roberta

de epurasha2bb in Torturi, 2 Apr 2010 | 7678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 9 oua
  • 300 g faina alba pt.prajituri
  • 200 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • pt.insiropat
  • -un compot de fructe (ideal ar fi compot de nuci de ghimbir dar se gaseste mai greu)
  • pt. crema 1:
  • 1 plic crema de lichior de oua Dolce Stilla,
  • 1/2 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 450 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinat
  • pt crema 2 :
  • 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker,
  • 1 lingura de frisca Hulala,
  • 250 ml lapte rece;
  • Pt.decor
  • 1 cutie de frisca Hulala
  • 1 punguta ornament de ciocolata
  • 1 ceasca miez de nuca macinat
  • 2 iepurasi de ciocolata de culori diferite din comert
  • onduleuri de ciocolata facute din ciocolata neagra Primola Silk
  • miez de nuca intreg
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste a la Roberta:

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de uterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-aracit bine il taiem in 3 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.Se umple cu crema 1 intai apoi cu crema 2, apoi se inveleste in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza pe margine cu un amestec de miez de nuca pisat cu ornament de ciocolata din comert din acela simplu ca niste mici furnicute.Deasupra se aseaza miezul de nuca intreg, iepurasii in mijloc si onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt.

Pofta mare si sarbatori fericite!

p.s. Sectiunea marti, dupa Pasti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Paste a la Roberta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

05.04.2010, 20:40

Sigur Madi, am scris si la ingrediente, este Dolce Stilla si se gaseste la raionul unde gasesti si Dr Otker,unde sunt toate esentele si cremele.Este si foarte ieftina fata de alte cremeSe face usor cu lapte rece, exactac si cele de ;a Dr.Otker.

epurasha2bb 1

09.04.2010, 10:33

fetele sa stiti ca eu am vrut sa pun poza cu sectiunea dar apare un mesaj cu fata trista de la Supremu care zice ca nu mai poti modifica mesajul dupa 3 zile.Deci, sefu daca e voie pot sa scriu din nou toata reteta si sa adaug pozele toate si s-a o stergem pe asta.Desigur in cazul asta se sterg si comentariile banuiesc.Sau cum sa facem sa fie bine?trimit pe mail pozele de adaugat, vrei?

babi5 1

18.12.2014, 06:11

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Minge de fotbal"